Сутра почиње 23. Међународни видео фестивал видеомедеја

У четвртак, 10. октобра почиње тродневни Међународни фестивал савремене видео уметности Видеомедеја, који се одржава у Новом Саду у продукцији Удружења за видео уметност Видеомедеја.

Фестивал ће се одржати на три различите локације у Новом Саду: у Музеју савремене уметности Војводине, Малом ликовном салону и Кафе галерији Изба. Сва три фестивалска дана програм почиње у 17 сати и траје до поноћи, а улаз је бесплатан.

Свечано отварање Фестивала заказано је за четвртак, 10. октобра у Кино Сали Музеја савремене уметности Војводине са почетком од 20:00 сати.

Фестивал ће окупити познате уметнике из преко 20 земаља, а међу њима су како домаћи тако и светски познати ствараоци видео уметности.

Фестивал се састоји из такмичарског и ревијалног дела и у оквиру програма посетиоци ће моћи да виде преко 50 уметничких радова из преко 20 земаља у форми видеа, филма, анимације, медијских инсталација, ВР (виртуелна стварност) и интерактивних пројекта из различитих крајева света.

Такмичарски програм састоји се од две селекције – Пројекције и Медијске инсталације, ВР (виртуелна стварност) и интерактивни пројекти, док ревијални део програма укључује специјалну селекцију радова домаћих аутора, презентације чланова жирија, студентске уметничке радове из категорије Лунартис који долазе из престижних филмских академија широм света.

Радови у оквиру такмичарског дела програма конкуришу за награде Сфинга и Богданка Познановић.

Овогодишњи покровитељи Видеомедеје су Град Нови Сад, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Министарство културе и информисања Републике Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.715 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>