У петак „Трка за срећније детињство“ у организацији ЦК Сврљиг

„Трка за срећније детињство“ је једна од традиционалних, најмасовнијих и најшире прихваћених реакреативно – хуманитарних активности Црвеног крста намењена подмладку и омладини. Ова активност има за циљ да међу младима подстакне хуманост, промовише здраве стилове живота и пропагира волонтерски рад.

Црвени крст Сврљиг у складу са календаром активности Црвеног крста Србије организује ову акцију почетком октобра месеца. Волонтери ове организације обавештавају ученике о трци, начину учествовања и циљу саме манифестације. Такође волонтери врше продају стартних бројева за трку. Цена стартног броја износи 50,00 динара, а сав приход прикупљен од ученика користи се за различите врсте помоћи како самим школама и Предшколској установи, тако и угроженим категоријама деце и младих, као што су поклањање школског прибора, одеће и слично.

Сама трка има пре свега хуманитарни карактер, а не такмичарски значај. Дужина стазе коју млади треба да претрче разликује се у зависности од узраста. Ова манифестација увек се организује на неком месту где и одрасли могу да је посете и допринесу акцији куповином стартног броја или убацивањем хуманитарног прилога у касице Црвеног крста.

Масовним учешћем у трци деца и млади показују своје опредељење ка здравом начину живота и највишим хуманим вредностима.

Овогодишња трка у Сврљигу ће се одржати у петак, 11. октобра од 11 до 12,30 сати поред кеја на Тимоку у близини моста. У трци ће учествовати сви разреди Основне школе Добрила Стамболић и по први пут ученици Средње школе Душан Тривунац Драгош и, као и прошле године, у трку ће се укључити и део предшколаца Предшколске установе Полетарац.

По први пут, на иницијативу Црвеног крста Сврљиг, ове године ће се у трку у ревијалном делу укључити и одрасли, како родитељи, тако и учитељи, учитељице, наставници, радници Црвеног крста и сви одрасли заинтересовани и мотивисани да деци укажемо на значај физичке активности.

За све прво, друго и трећепласиране учеснике Црвени крст Сврљиг је, уз помоћ локалне самоуправе, обезбедио медаље и похвалнице. Приход прикупљен од стартних бројева и донација локалних организација усмериће се у складу са одлуком Црвеног крста и свих учесника трке, о чему ће јавност бити касније обавештена.

А у оквиру Дечје недеље, у сарадњи са Основном школом, уз све запаженије ангажовање волонтера ЦК, одржано је цртање кредама у боји. Креде у боји је обезбедио Црвени крст, заслугом локалне самоуправе. У просторијама Црвеног крста Сврљиг организована је изложба ликовних радова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.543 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>