Представа „Прст“ у Нишу

У четвртак, 10. октобра, ни сцени Нишког народног позоришта гостује представа „Прст“, у продукцији Бео Арта из Београда. Аутор текста је Дорунтина Баша, режија Ана Томовић, а у представи играју Јасна Ђуричић и Милица Стефановић.

У многим традиционалним косовски кућама, још увек се дешава да жене несталих у рату и даље живе са мужевљевом породицом, иако је прошло више од десет година од рата. Право над њиховим животима, које је некад припадало мужу, сада припадају његовој породици. Оне уопште немају „приватни“ живот. Шта год радиле, могло би се тумачити као нешто што долази директно из породице њеног мужа, па морају бити под контролом како би штитиле част породице. Представа „Прст“ истражује овај однос у контексту најосетљивијег проблема на Косову данас: питања несталих, али из потпуно нове, за ово друштво радикалне позиције жена које су остале иза.

Цена карте је 600 динара и продају се на благајни позоришта.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.543 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>