Подстицаји за нишке пољопривреднике из градске касе

Више од 300 пољопривредника из Ниша добило је финансијску помоћ након што су се пријавили на конкурс Града Ниша. Додељено је 40 милиона динара, а конкурс и даље траје јер је остало још новца.

“Највеће интересовање ове године било је за улагање у физичку имовину пољопривредних газдинстава, највећи број кошница се тражио ове године због развоја пчеларства и због нове фабрике која омогућава пласман сигуран што се тиче пчеларских производа. Такође је веома битно и улагање у саднице”, рекао је за РТС Саша Стојиљковић, секретар Секретаријата за пољопривреду Града Ниша.

Град је за субвенције издвојио 60 милиона динара, што је 20 одсто више него прошле године. До сада су подељени подстицаји у укупном износу од око 40 милиона динара.

Како је остало још неискоришћених средстава, конкурс је отворен и даље и сада су актуелни програми за јесењу садњу. Иако је, према уговору, рок за исплату новца четири месеца, пољопривредницима се уплаћује у року од десет дана.

Град је издвојио и пет милиона динара за учешће од 90 одсто у санацији пластеника оштећених у невремену почетком августа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,180 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>