Установљена Награда “Светислав Милић – младима од срца”

Организација „Нађи Раула“ из Ниша и Центар за иновације „ITKonekt“ из Београда ове године организују прву доделу награда „Светислав Милић – младима од срца“.

Награда се додељује у шест категорија и то: наука и образовање, култура и уметност, хуманитарни рад и мирна борба за људска права, спорт, али и у две специјалне категорије: институција године и личност године.

Награде се додељују ученицима и студентима са територије целе Европе и младима уз услов да имају до 35 година.

„Награду смо основали са жељом да мотивишемо и на неки начин подржимо младе и талентоване људе да се баве науком, спортом, културом или активизмом“, каже Јован Милић, идејни творац и утемељивач награде. „На овај начин желимо да пружимо јасну и недвосмислену подршку младим ученицима и студентима да их ипак неко види и да ипак неко мисли на њих“, додаје Јован.

Награда ће се састојати од јавне промоције лауреата, статуе и повеље, а устанољивачи награде се надају да ће се у будућности обезбедити и новчани део награде.

Светислав Милић, чије име носи награда, рођен је 1936. године у Јасеници, у општини Житорађа. Био је подофицир ЈНА и у пензију је отишао као стари заставник. Добитник је великог броја одликовања за војне заслуге. Увек је својој породици говорио да буду корисни заједници и да помажу другима. Преминуо је 2004. године у Нишу.

„Ми смо желели да се укључимо у овај пројекат зато што сматрамо да су људи, а поготово млади, најважнији ресурс једне државе. У последње време имамо утисак да су млади у Србији некако изгубили наду и желимо по сваку цену да је вратимо и да их мотивишемо да раде и постижу успехе”, изјавила је Милица Настасић испред ITKonekt-а који је подржао установљење ове награде.

За награду „Светислав Милић“, према Правилнику, могу се предложити појединци и институције, а
конкурс је отворен је до 15.10.2019. Имена добитника биће објављена у првој недељи новембра.

Предлози са пратећом документацијом шаљу се на мејл: sma.nominacije@gmail.com.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.296 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>