Адвокат преко тужилаштва тражи податке о матичним ћелијама у “Крио сејву”

Адвокат Растко Петаковић поднеће захтев надлежном тужилаштву у Србији и полицији да се омогући приступ документацији о деци и узорцима њихових матичних ћелија поверених швајцарској банци “Крио сејв”, која је изгубила лиценцу за рад, пишу Новости.

Петаковић се обратио и премијерки Ани Брнабић и Министарству спољних послова тражећи помоћ државе. Из Министарства спољних послова је добио потврду да ће преко Амбасаде у Белгији помоћи у проналажењу адвоката и преносу информација, наводи лист.

Петаковић ће од тужилаштва тражити да огранак ове банке у Србији достави документацију. Да је пропуста у раду “Крио сејва” било, у јавном обраћању клијентима признао је и његов извршни директор Фредерик Амар.

“Још покушавамо да дођемо до информација у каквој су тачно позицији аустријски ‘Крио сејв’ и директор Амар, чије писмо је заправо ‘једна тужна прича са оправдањем:било је тешко, па смо морали да кршимо закон'”, каже Петаковић.

“Крио сејву” је 240.000 породица из више земаља поверило око 330.000 узорака матичних ћелија, међу којима је, према неким проценама, 13.000 из Србије, пишу Новости.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,180 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>