Милетић затражио већу пажњу за жене на селу

Народни посланик Милија Милетић затражио је веће поштовање права жена у сеоским подручјима, која су демографски угрожена, посебно у најнеразвијенијим подручјима каква су на југоистоку Србије, у малим брдско – планинским селима.

Милетић је, говорећи на Првој седници Другог редовног заседања Народне скупштине о Редовном годишњем извештају Повереника за заштиту равноправности за 2018. годину, нагласио да је у овим селима женама много теже него у центрима тих малих општина.

Милетић је нагласио да је због тога потребно да се много више улаже у те људе и затражио да то финансијски буде за 50% више него у осталим подручјима Србије.

Он се осврнуо и на 1. октобар, Међународни дан старијих особа и нагласио да се и њима мора више пажње посветити зато што су у овим општинама њихова деца отишла, а они су остали сами.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.745 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>