Крагујевац пример добре праксе у спровођењу пројеката финансираних од ЕУ

„Пројекти који се спроводе у Крагујевцу су прави пример користи које грађани Србије имају од европских интеграција“, рекао је Христос Макридис, заменик шефа Одељења за Србију у Генералном директорату ЕУ за политику суседства и проширење приликом посете Крагујевцу.

Макридис је заједно са замеником градоначелника Ивицом Момчиловићем обишао отворене терене у Великом парку у Крагујевцу који су реновирани средствима ЕУ у вредности од 175.000 евра.

У Крагујевцу се спроводе још три пројекта укупне вредности 1,2 милиона – ревитализација и проширење индустријске зоне, израда техничке документације за мост преко Лепенице, као и пројекат развоја географског информационог система. У инвестицијама град је учествовао са 15 посто укупне донације.

„Европска унија подржава микро и мала предузећа у Србији а позвао бих све предузетнике који желе да набаве нову опрему и отворе нова радна места, да искористе прилику и пријаве се на други јавни позив програма ЕУ ПРО за подршку микро и малим предузећима. То нису велика средства, али могу да допринесу великим резултатима“, истакао је Макридис.

За овај позив који је отворен до 10. новембра, чији буџет износи 2,5 милиона евра, могу да се пријаве предузећа за производњу, регистрована у периоду 2014-2018. године на територији једне од 99 локалних самоуправа укључених у ЕУ ПРО програм, међу којима је и Општина Сврљиг.

Макридис је у Крагујевцу посетио и два од укупно 106 предузећа која су подржана у првом позиву ЕУ ПРО програма који је спроведен 2018. године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.053 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>