Представљање збирке песама “Удах баз краја” Оливера Ињца

Представљање збирке песама “Удах баз краја” Оливера Ињца биће одржано у четвртак, 3. октобра 2019. године у Малој сали НКЦ-а од 20 сати.

У програму, чији је организатор Нишки културни центар, ће учествовати Горан Максимовић, Иван Цветановић и aутор, Оливер Ињац.

Oливер Ињац је по занимању адвоакт. Рођен је 1969.године у Бору. Пре него што је решио да се и званично опроба у поетском изразу, бавио се реториком, новинарством и публицистиком.

Тако је на Другом обновљеном такмичењу у беседништву на Правном факултету у Београду 1994. године освојио равноправно прво место у дисциплини слободне теме и награду Адвокатске коморе Србије. На истом такмичењу наредне године добио је специјалну награду жирија, у којем је између осталих, био и доајен глумишта Љуба Тадић.

У школским данима био је награђиван на литерарним конкурсима, а на ”Миљковићевим вечерима поезије 2006.” у Нишу освојио је треће место.

Сарађивао је, између осталих, са “Политиком” ,“Браничем”,“Студентом”,“Нашом борбом” и “Књижевним новинама” из Београда , магазином “Јустиција” из Подгорице, затим са “ТВ5”, “НТВ” и “Народним новинама” из Ниша, часописом за књижевност, уметност, науку и културу “Рашка” и франкфуртским “Вестима”, између осталог, објављујући и поезију.

Био је главни и одговорни уредник међународног часописа ”Евробалкан”, у којем је уређивао и рубрику посвећену балканској поезији XX века.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.745 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>