Нова акција бесплатних превентивних прегледа у КЦ Ниш

Министарство здравља Републике Србије, у сарадњи са здравственим установама широм Србије, а у циљу ране дијагностике и промоције превенције наставља акцију бесплатних превентивних прегледа.

У недељу 22. септембра, од 8 до 16 часова, сви заинтересовани грађани, укључујући и оне који из било ког разлога немају здравствено осигурање, моћи ће да у амбулантама нишког Клиничког центра, обаве бесплатне превентивне здравствене прегледе.

У специјалистичким амбулантама Клинике за болести уха, грла и носа, које се налазе у некадашњој згради хируршких клиника, специјалисти оториноларингологије обављаће превентивне ОРЛ прегледе.
На истом спрату, биће организовани и кардиолошки прегледи, као и одређивање нивоа шећера у крви.

Осим ових, заинтересовани грађани ће у згради Центра за нуклеарну медицину, моћи да дају крв на анализу на тумор маркере, а све у зависности од медицинских индикација и процене лекара.
Истовремено, у новој згради Клиничког центра Ниш, у Центру за радиологију биће организовани и ултразвучни прегледи абдомена.

Након превентивног прегледа сваки пацијент добиће извештај о здравственом стању, а они код којих резултати одступају од нормалних вредности, биће упућени на даље дијагностичке процедуре и лечење.
Ови превентивни прегледи представљају наставак акције скрининга општег здравственог стања становништва, најављено је из Министарства Здравља Реублике Србије.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,403 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>