Рајан-ер изненада увео нову линију из Ниша ка Франкфурту

Сасвим неочекивано Рајан-ер је увео нову линију од Ниша до аеродрома Франкфурт – Хан почев од 13. јануара 2020. године.

Како пише интернет портал Авиатика, од данас су у продаји летови на новој линији лоу-кост авиокомпаније Рајан-ер из Ниша која ће на овој линији летети два пута недељно. Летови су већ у резервационим системима, а цена карте по смеру са урачунатим таксама почиње од 29 евра.

Нова линија Рајанер-а пуштена је у продају мање од месец дана након што је у продају пуштена и линија ка Малти. Из ове компаније још увек нема саопштења за јавност.

Према објављеном реду летења, авиони ће на овој линији летети понедељком и петком. Полазак са аеродрома Хан је у 6.20, а долазак у Ниш у 8.35. Повратак из Ниша је у 9 сати, а долазак у Хан у 11.15. Лет ће трајат два сата и 15 минута.

Аеродром Хан се налази 120 километара западно од Франкфурта, тачно на пола пута до Луксембурга, тако да опслужује оба града као и целу регију немачке савезне покрајине Рајна – Палатинат.

На новој линији Рyанаир ће бити директан и сасвим сигурно недостижан конкурент српском националном авиопревознику Ер Србија, који је недавно успоставио линију на идентичној рути и то са два недељна лета. Ова линија је отворена у склопу тендера за успостављање 12 линија од јавног интереса са нишког аеродрома.

Тендер су пратиле бројне контроверзе с обзиром да изгледа као да је прављен баш за Ер Србију, док су линијама од јавног интереса проглашене оне које директно конкуришу лоу-кост авиокомпанијама које већ од раније лете из Ниша. Зато не чуди одлука Рајанер-а да узврати Ер Србији отварањем идентичне линије, коментарише интернет портал Авиатика.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,403 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>