Словенци у Сврљигу

Чланови Посланичке групе пријатељства са Србијом Државног збора Словеније, који су јуче допутовали у Београд и разговарали са колегама у Народној скупштини, посетили су данас Сврљиг.

Народни посланици из Словеније дошли су данас у Сврљиг на иницијативу председника Посланичке групе пријатељства са Словенијом у Народној скупштини, народног посланика Милије Милетића који се нада да ће ови сусрети довести до привредне сарадње и отворања значајнијег броја нових радних места.

Милетић каже да је покренуо једно од важних питања за привреду Сврљига – а то је активација Хербогала – фабрике за прераду лековитих биља која је у власништву Крке из Новог Места у Словенији.

Председник ПГП са Србијом у Државном збору Словеније Предраг Баковић обећава помоћ у решавању проблема са Хербогалом и каже да се за сада прикуљају информације о привредним потенцијалима који могу довести до будуће сарадње.

Словеначки парламентарци разговарали су са сврљишким привредницима више сати, саслушали њихове предлоге и идеје и обећали да ће, након анализе и разговора са словеначким привредницима понудити конкретне идеје о могућој привредној сарадњи. Они су затим обишли фабрику за прераду лековитог биља Хербогал, која због нерешених правно – имовинских односа између две државе већ двадесетак година не ради.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.299 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>