Кривична пријава због угрожавања безбедности у Сврљигу

Покрет “За спас Сврљига”, који је летос организовао неколико протеста против локалне власти, тврди да је поднео кривичну пријаву против НН лица због угрожавања безбедности грађана Сврљига.

Покрет “За спас Сврљига”, који се оглашава преко своје Фејсбук странице, навео је да је од пре неколико дана регисторван као Група грађана, као и да је јуче Полицијској станици у Сврљигу предао кривичну пријаву против НН лица због угрожавања безбедности људи “због тога што брине за безбедност наших најмлађих суграђана који лако могу доћи у контакт са отровима”.

Ради се тровању паса и мачака на улицама Сврљига које, по мишљењу ове групе грађана, врши неко неовлашћено лице, што представља опасноста за грађане. У саопштењу на својој страници Група грађана наводи да им се више грађана Сврљига јавило и пожалило да на њихова питања у вези афере са тровањем животиња, која се догодила претходних дана, ниједна од локалних општинских, надлежних и добро плаћених институција, није хтела да да одговор и да су са подсмехом исказали незаинтересованост и безвољност за проналажење починиоца овог дела.

“Покрет има доказе и исказе сведока о тровању, које је било систематско, које се десило на неколико градских локација и које је завршено смрћу многих животиња”, наводи се у саопштењу.

“Сви морамо бити свесни да су тиме доведени у опасност и животи и здравље наше дечице. Такође, Република Србија је потписник Конвенције УН о заштити животиња, те у складу са њом има и законе којима се штите њихови животи, без обзира да ли су под људском негом или не”, наводе даље из Групе грађана “За спас Сврљига”.

На крају саопштења позивају се грађани Сврљига да се јаве члановима Групе грађана уколико имају било каквих информација о овом нехуманом чину или своја запажања пошаљу на мејл:
zaspassvrljiga@gmail.com.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.299 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>