Савез за Србију прогласио бојкот предстојећих избора

Савез за Србију у целости ступа у бојкот предстојећих избора, најавио је данас председавајући Савеза за Србију и председник Двери Бошко Обрадовић.

Како пише Инсајдер, претходно су одлуку о бојкоту донеле поједине чланице Савеза – уједињена Демократска странка, Заједно за Србију, Двери, Народна странка и Странка слободе и правде.

Обрадовић је навео да је борба за фер и слободне изборе борба коју би опозиција требало да води, а не борба међународне заједнице. Он је новинарима рекао да су бројни међународни представници били у Србији и да ће се СзС увек састати и разговарати са њима.

“Ми нисмо за бојкот избора, ми смо за фер и поштене изборе”, рекао је Обрадовић новинарима након што је саопштио да од данас СзС у целости ступа у бојкот предстојећих избора.

Он је додао да су за СзС преговори могући, али да су битни услови.

“У овом тренутку потрошили смо време”, изјавио је Обрадовић.

Он је рекао да ће даљи кораци бојкота бити разматрани на наредним седницама Председништва Савеза и додао да ће разговарати и са Иницијативом Не да(ви)мо Београд, која је такође најавила бојкот и покретом Доста је било, као и са другим политичким организацијама и нестраначким личностима који подржавају бојкот.

Обрадовић је додао да свако ко је права опозиција неће учествовати изборима, као и да препуштају колегама из других опозиционих партија да се јавно изјасне о бојкоту.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,403 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>