4. трка кросерицама и квадовима “Hard Enduro” одржана у Сврљигу

На 4. трци кросерицама и квадовима ,,Hard Enduro”, која је током викенда одржана на обронцима Сврљишких планина, окупило се више од стотину учесника из целе Србије.

Трку је организовао ,,АТВ” клуб “Сврљиг” уз помоћ Спортског савеза општине Сврљиг, Центра за туризам, културу и спорт, уз подршку Општине Сврљиг.

Радиша Стојадиновић, председник АТВ клуба “Сврљиг”, који је организатор манифестације, каже да има учесника из свих крајева Србије, као и да је интересовање за ову манифестацију из године у годину све веће.

Званично отварање манифестације уприличено је у петак, 13. септембра испред зграде Општине Сврљиг, где су се окупили такмичари и организатори, а главни такмичарски дан био је субота, 14. септембра где су се трке одржавале у вртачама изнад села Преконога. Возило се у две групе: А група у којој су искуснији и физички спремнији возачи, и група Б, у којој су били млађи такмичари и они који воле мирнију вожњу.

Иако су ово манифестације које изазивају налет адреналина, ученици их посећују и због дружења.

У АТВ клубу Сврљиг већ размишљају о стазама и организацији следећег ,,Hard Enduro” скупа, који ће бити јубиларни, 5. по реду, па самим тим заслужује и још бољу организацију и већи број учесника.

Предесдница општине Јелена Трифуновић, најавила је пуну подршку локалне самоуправе, па 2020. године очекујемо нови спектакл на точковима на Сврљишким планинама.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.100 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>