Сврљижани на 46. Олимпијским сеоским играма Србије

Бољевац је минулог викенда био домаћин 46. Олимпијских сеоских игара Србије, које се организују под окриљем Савеза за рекреативни спорт Републике Србије.

На овогодишњим играма је учествовало око хиљаду такмичара, који су представљали седамнаест градова и општина Србије.

Председник Општине Бољевац, Небојша Марјановић каже да је дружење и спортски дух који су такмичари донели у ову општину оно што одликује ове игре скоро пола века уназад, и оно што посебно радује Бољевчане током одржавања манифестације.

Након отварања Игара на Градском стадиону, такмичења су се одржавала на више различитих терена, а на програму је било десетак спортских дисциплина у екипној и појединачној конкуренцији. Сеоски олимпијци такмичили су се у баскету, рукомету, малом фудбалу, надвлачењу конопца, стрељаштву, шаху, пикаду и другим дисциплинама.

На Играма су учествовали и представници општине Сврљиг, које је подржао и народни посланик Милија Милетић.

Покровитељ 46. Игара је општина Бољевац, а организатор је Спортски савез Бољевца, уз подршку Савеза за рекреативни спорт Републике Србије.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,403 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>