Апликација „Ово је и мој град“ за помоћ особама са инвалидитетом

Сметње на које наилазе у саобраћају особе са инвалидитетом у Нишу ускоро ће моћи да пријаве преко мобилне апликације. Апликацију ће бити израђена на иницијативу Фондације ПОНС која у Нишу постоји од 2016. године и има за циљ да пружи подршку особама са инвалидитетом.

Иван Новковић, директор Фондације ПОНС каже да покретање апликације прати и формирање радне групе, коју ће чинити особе са инвалидитетом и представници јавних комуналних предузећа, надлежних за решавање проблема са којима се особе са инвалидитетом сусрећу у саобраћају.

Замишљено је да ПОНС све притужбе које стигну путем апликације шаље радној групи, која ће их касније анализирати и усмеравати појединцима у јавним предузећима који су надлежни за решавање конкретних проблема.

Новковић додаје да су у ПОНС-у, осим апликације, покренули и правно саветовање, радионице са ученицима из нишких средњих школа, као и дијалог на локалном нивоу са свим важним јавним предузећима, Градским већем и Секретаријатом за саобраћај.

Како каже Новковић, Фондација у 2019. години има само један циљ – повећање сигурности особа са инвалидитетом у саобраћају.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,755 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>