Милетић: Дуалним образовањем до младих стручњака у пољопривреди

Народни посланик Милија Милетић, говорећи данас по амандману народног посланика Марјана Ристичевића на Предлог закона о дуалном моделу студија у високом образовању, истакао је предности овог модела образовања у стицању практичних знања, нарочито код образовања стручњака у области пољопривреде.

Он је посебно нагласио важност спреге између високих школа, факултета, задруга и втереинарских станица, где би будући стручњаци из области пољопрвреде и ветерине могли да стичу практична знања, а касније их практично примењивали у истим установама и задругама, где би се запослили.

Милетић сматра да би се на овај начин поспешио развој пољопривреде у Србији, посебно у малим срединама на југу Србије, јер би се кроз дуално образовање и адекватне програме Националне службе за запошљавање обезбедио останак младих пољопривредних стручњака у задруге и ветеринарске станице, што је један од основних предуслова за успешан развој пољопривреде.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,755 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>