“Креативниш” – изложба фотографија културних дешавања у сфери уметности

Изложба фотографија под називом ,,Кративниш“ Миле Теокаревић и Кристине Ђурђевић биће отворена 14. септембра у 20 часова у кафеу Дневна соба у Нишу.

Овом изложбом фотографија ауторке су желеле да прикажу разноврсна културна дешавања у сфери уметности, ради промоције исте и какко би показале да Ниш има шта да понуди и од културног репертоара.

Ауторке су одлучиле да изложе три серије фотографија, обухвативши репортажну фотографију музичког фестивала Нишвил, Народног позоришта и Изложбу фотографија.

Мили Теокаревић и Кристини Ђуршевић ово је друга заједничка изложба фотографија. На претходној су приказале серију фотографија на тему ,,Интроспекција“.

Мила Теокаревић, студент је треће године Факултета уметности у Нишу, одсек графички дизајн. Добитник је посебне похвале за креативни приступ као учесница фото конкурса ,,Објективом кроз музику вол.2“ у организацији ,,Друм Дум фестивала“ у Лесковцу, а бави се сликарством, графичким дизајном и фотографијом.

Кристина Ђурђевић је такође студент треће године Факултета уметности у Нишу. Волонтирала је као фотограф ,,Press-а“, на Нишвилу 2018, а бави се сликарством, графичким дизајном и фотографијом.

Ова изложба део је пројекта “Креативни Ниш” који реализује удружење Штек хаус, а финансијски подржава Фонд за Југ Србије.

Поставка ће бити изложена до 21. септембра 2019.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,755 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>