Дом за старе у Сврљигу од марта наредне године

На иницијативу народног посланика Милије Милетића јуче је одржан састанак у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на којем је државни секретар у овом министарству Ненад Нерић дао смернице инвеститору Зорану Митковићу приликом отварања геронтолошког центра у Сврљигу.

Митковићева фирма “Утва Стин” ДОО из Панчева купила је бившу управну зграду ИТК Сврљиг, површине 1.890 квадрата коју жели да претвори у дом за стара лица, а план је да сви радови на адаптацији и реновирању зграде буду готови до пролећа наредне године.

“Државни секретар Нерић нам је дао смернице и упутства која се морају испоштовати приликом отварања овакве установе. Најбитније је добити лиценцу за рад, на чему се увелико ради”, рекао је Милетић.

Милетић је упознао државног секретара Нерића са демографском ситуацијом у општини Сврљиг и другим општинама на југу Србије, где живи претежно старачко становништво и њиховим потребама када је у питању нега и смештај. Он је нагласио да о они који реше да старачке дане проведу у дому, као и они о којима нема ко да се брине, користе домски смештај ван Сврљига, у Књажевцу, Нишу и другим општинама и градовима где постоје домови за стара лица, што њима самимам и њиховим породицама представља велики проблем и изискује додатне трошкове.

На састанку је договорено да Министарство пружи подршку инвеститору током реализације овог пројекта, поготову око смрница за добијање лиценце за рад, што ће му касније омогућити и учешће на конкурсима које расписује ово министарство, а односе се на старачке домове и потребе за смештај социјално – угроженог становиштва.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,792 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>