Протест Нишлија због сече дрвећа

Становници зграда на Синђелићевом тргу у Нишу, где треба да почне изградња двоспратне гараже, у уторак су од раног јутра дежурали испред дрвећа на зеленој површини како би спречили даљу сечу стабала након што је посечено дрво липе.

Како пишу Новости, Нишлије настављају да негодују и протестују због изградње нове и модерне гараже, иако је пројекат за велико паркиралиште усвојен одавно и до сада нико није био против. Они се противе рашчишћавању локације и изградњи јер ће им, како сматрају, бити још угроженија животна средина.

С друге стране у ЈП “Паркинг сервис” у Нишу поручују да је изградња јавне монтажне гараже одавно планирана, усвојен је најбољи пројекат који ничим не ремети животну и радну околину.

“Нетачно је да ће бити уништено градско зеленило. Напротив, реконструкцијом која је планирана и која је у склопу усвојеног пројекта, уклоњено је само једно старо дрво, а на целој локацији паркиралишта и око њега биће засађено ново дрвеће и планирано је много више зеленила него што је до сада било на Синђелићевом тргу”, рекао је за Новости Дејан Димитријевић, директор ЈП “Паркинг сервис”.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,792 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>