Подршка волонтерима кроз програм “Шта Нам Тешко”

У понедељак, 26. августа званично је почео први круг конкурса ”Шта Нам Тешко”.

Кроз конкурс “Шта Нам Тешко” ће до краја 2019. године бити подржано 135 волонтерских акција широм Србије износом од 20.000 до 48.000 динара по пројекту, а укупно са 6,5 милиона динара.

Превасходни циљ пројекта је да млади широм Србије препознају потребе и проблеме своје локалне заједнице и својих вршњака и да кроз иновативна и маштовита решања уз финансијску подршку програма Млади су закон ураде нешто конкретно и помогну својим суграђанима.

Током целокупног пројекта биће реализовано 30 међународних волонтерских кампова, подржано 135 локалних омладинских волонтерских акција, одржане две велике дводневне волонтерске акције које ће укључити преко 200 младих, као и прослава Међународног дана волонтера 5. децембра 2019. године.

У реализацију активности пројектом ће директно бити укључено 1.413 волонтера који ће заједничким радом локалним заједницама у нашој земљи донирати преко 46.335 волонтерских радних сати.

Први круг конкурса за #ШтаНамТешко акције званично је отворен од понедељка 26. августа и траје до среде 25. септембра. На конкурсу могу да учествују сви млади узраста од 15 до 30 година, било да су чланови удружења младих, било да то нису, односно да представљају неформалну групу.

Циљ конкурса је да младима, посебно из мањих средина, пружи подршку како би се оснажили и научили да уз одређена знања и вештине њихове идеје могу да постану стварност, а њихов труд произведе промену и бољитак.

Они својим ангажовањем могу да у свом месту поправе паркић, окрече неку запуштену просторију и направи клуб за друштвене игре, направе изложбу или предавање о значајним догађајима или особама из свог места, допринесу смањењу употребе пластичних кеса и амбалаже, засаде дрвеће и још много тога што процене да би било корисно њиховој заједници.

Конкурс „Шта нам тешко“ спроводе Млади истраживачи Србије уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије кроз програм Млади су закон.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,377 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>