Светско првенство у прецизном слетању параглајдером почело у Вршцу

10. ФАИ Светско првенство у параглајдингу у прецизном слетању свечано је почело 8. септембра у Вршцу.

Током Првенства преко 130 пилота, представника 28 нација, ће “прецизно” летети до титуле светског првака у наредним данима са полетишта Вршачка кула.

Такмичење је отворио Енди Ковли из Велике Британије, председник жирија Светске ваздухопловне федерације, који ће заједно са делегатом такмичења Јун Зангом из Кине, пратити да се све одвија по правилима. Све присутне репрезентације је поздравио и председник скупштине Града Вршца Ненад Барош, с обзиром да огромну подршку догађају, као и подршку целокупном ваздухопловном спорту, нарочито параглајдингу, пружа Град Вршац са свим својим градским службама. Такође присутнима се обратио и председник Ваздухопловног савеза Србије, Лабуд Булатовић.

Ко је нови светски првак знаће се у среду, 18. септембра, а у међувремену на небу изнад Вршца дефиловаће светски пилоти из Кине, Индонезије, Словеније, Канаде, Тајланда, Колумбије и других земаља. Домаћи тим из Србије ће бранити титулу вицешампиона света из 2017. године.

Такмичење се одржава у организацији Ваздухопловног савеза Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта и Владе Републике Србије.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,377 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>