Министар Стефановић у посети Нишу

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић посетио је јуче Град Ниш, као и општине на југу Србије Мерошину, Дољевац и Гаџин Хан, где је разговарао са грађанима и радницима МУП-а.

Стефановић је изјавио да је запосленост у Нишу у последњих неколико година, захваљујући новим инвестицијама, значајно повећана и да је просечна плата у Нишу данас за 14.000 динара већа него што је била 2012. године.

Према речима Стефановића, поред инвестиција Владе у изградњу комуналне и локалне инфраструктуре и Град Ниш, захваљујући значајно већем буџету, грађанима обезбеђује боље услове за живот.
Повећање плата у јавном сектору и повећање пензија, које ће уследити већ током ове године, само су део мера које Влада Србије и председник Републике заједнички реализују и представљају испуњење дела обећања грађанима о квалитетнијем животу, рекао је Стефановић.

Стефановић је током посете Нишу обишао и Полицијску управу и разговарао са полицијским службеницима о безбедносној ситуацији у граду, а истакао је и да ће ова управа бити подмлађена новим кадром и да ће добити 50 нових полицајца који приводе крају обуку у Центру за основну полицијску обуку.

Стефановић је, током посете Основној школи „Душан Радовић“ у Нишу изјавио да у претходне три године у Србији ниједно дете није страдало у саобраћају у зони школа и апеловао на возаче да и даље буду опрезни и пажљиви како би наша деца била безбедна.

Стефановић, који је обишао ученике, истакао је да су све активности полиције, кроз рад школских полицајаца, видео-надзор и кроз друге мере, допринеле томе да наша деца буду максимално заштићена.
Стефановић је у школи „Душан Радовић“ присуствовао и представи „Пажљивко“, коју традиционално за прваке организује Агенција за безбедност саобраћаја.

У Мерошини, Дољевцу и Гаџином Хану Стефановић је разговарао са полицијским службеницима о безбедносној ситуацији у овим местима, актуелним проблемима са којима се сусрећу у раду, али и о њиховом виђењу будућности МУП-а и мерама које треба предузети како би њихов рад био још ефикаснији.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.132 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>