Председница НС се састала са амбасадором Руске Федерације

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан Харченком.

Гојковић и Боцан Харченко су указали да Србија и Руска Федерација имају интензивне и развијене односе на свим пољима, који су засновани на узајамном поверењу. У укупним односима Србије и Руске Федерације велики значај има веома добра парламентарна сарадња, а амбасадор Руске Федерације је захвалио председници Скупштине Србије на посвећености у развоју добрих и пријатељских односа са Државном думом и Саветом Федерације Руске Федерације.

Гојковић је истакла да је парламентарна сарадња на највећем нивоу у историји односа две државе и указала на важну улогу Комисије за сарадњу Скупштине Србије и Државне думе у јачању парламентарних односа и разматрању конкретних тема од обостраног интереса.

Гојковић и Боцан Харченко су се сагласили о значају даљег развоја сарадње између одбора парламената, у области спољних послова, привреде, безбедности, група пријатељства, као и делегација у међународним парламентарним организацијама.

Гојковић је изразила очекивање да ће председница Савета Федерације Валентина Матвијенко учествовати на 141. скупштини Интерпарламентарне уније од 13-17. октобра у Београду, на важном скупу који ће окупити велики број парламентарних делегација и председника парламената из читавог света.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.018 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>