На југу Србије смањен увоз половних аутомобила

На подручју царинарнице Ниш у првој половини ове године оцарињено је 1.230 половних аутомобила, што је готово 30 одсто мање него у истом периоду прошле године.

Како пишу Нишке вести, према статистици нишке царинарнице, у првој половини прошле године број увезених половних возила био је 1.597.

„Износ дажбина које су наплаћене увозницима половних аутомобила смањен је са прошлогодишњих 116 милиона на 72 милиона динара“, рекли су у царинарници Ниш.

С друге стране, у првој половини 2019. године граничне прелазе на подручју царинарнице Ниш прешло је 3,3 милиона путника, што је за пет одсто, или за 158.000 људи више него у истом периоду прошле године.

Такође, Царинарница Ниш је за првих шест месеци ове године наплатила у редовном поступку царинске дажбине у укупном износу од 40,7 милијарди динара, што је за 10,8 одсто или за скоро четири милиона динара више него за првих шест месеци 2018. године.

Царинарница Ниш обухвата подручје југоистока земље, од Књажевца до Прешева.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.018 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>