Председник Владе Словеније у посети Народној скупштини Србије

Председник Владе Републике Словеније Марјан Шарец боравио је јуче у званичној посети Србији.

Шареца су у холу Народне скупштине Србије дочекали председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић и председник Посланичке групе пријатељства са Словенијом, народни посланик Милија Милетић.

Делегације Србије и Словеније, на челу са Мајом Гојковић и Марјаном Шарецом разговарале су о билатералним односима две државе и том приликом истакли да се добро развијају, као и да постоји динамична сарадња и сусрети на свим нивоима власти две земље.

Гојковић је напоменула да је потписивањем Меморандума о сарадњи између Скупштине Србије и Државног збора Словеније парламентарна сарадња добила нови, институционализован облик, чиме је отворен додатан простор за сарадњу у процесу европских интеграција Србије, као и сарадњу на нивоу радних тела у области економије, туризма, заштите животне средине, културе, и посланичких група пријатељства.

Шарец је указао да је сарадња између две државе на одличном нивоу, као и да је посебно значајно да парламенти, као важне институције, добро сарађују и размењују искуства.

Гојковић и Шарец су разговарали и о евроинтеграцијама, а Гојковић је захвалила због досадашње подршке Словеније процесу европских интеграција.

Састанку са председником Владе Словеније присуствовао је и председник Посланичке групе пријатељства Народне скупштине са Словенијом Милија Милетић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.333 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>