Полазак у школу у понедељак, 2. септембра

Полазак у школу за све ученике основних и средњих школа у Србији је у понедељак 2. септембра. То значи да је дошао крај летњег распуста који је почео 17. јуна, а за прваке овај дан представља почетак школовања и једно ново искуство у животу.

Ученици Основне школе Добрила Стамболић у Сврљигу школску 2019/2020. годину почињу 2. септембра по следеђем распореду: у преподневну смену од 7,30 у школу полазе ученици другог, трећег и четвртог разреда. У 8,00 сати почиње настава за ученике од другог до осмог разреда у издвојеним одељењима. У 10.00 сати, у сали школе, организује се свечани пријем првака за сву децу која крећу у матичну школу и издвојена одељења. У 12,30 је распоређивање ученика петог разреда по одељењима у сали школе, а у 13,00 почиње настава за ученике шестог, седмог и осмог разреда.

Једна од новина која се уводи ове године у основно образовање је “Концепт једносменске наставе” који предвиђа да малишани који похађају осмолетке на часове иду само у једну смену, а да у школе остају и после часова, од 12,30 до 16,30. Идеја је да се ученицима у ово додатно време понуде занимљиве активности након редовне наставе, тако да своје време користе у функцији развоја.

Овај концепт ће се ове школске године примењивати у 204 школе у Србији као експериментална метода. Неки критичари ову методу виде као узурпацију слободног времена деце и начин за одвајање од породице.

Основна школа Добрила Стамболић у Сврљигу није део овог експеримента.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.018 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>