Почели 54. Филмски сусрети у Нишу

Симболичним предавањем кључева града у руке глумцима, уручивањем награде за животно дело “Павле Вуисић” глумици Горици Поповић, као и спектакуларним ватрометом, у суботу, 24. августа почели су 54. Филмски сусрети у Нишу.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић уручио је кључеве града глумици Нели Михајловић, која је председница жирија 54. Филмских сусрета.

Глумици Горици Поповић је, током свечане церемоније отварања, уручена награда “Павле Вуисић” Удружења филмских глумаца Србије за изузетан допринос уметности глуме у домаћем филму, а награду јој је уручио уметнички директор Фестивала Владан Живковић.

По завршетку свечаног отварања публика је имала прилике да погледа филм “Делиријум тременс”, а публици су се поклонили глумци овог остварења, међу којима су у главним улогама Горица Поповић и Тихомир Станић, као и редитељ Филип Чоловић.

Други филм који је приказан прве фестивалске вечери био је “Режи”, а након пројекције љубитеље седме уметности поздравили су главни протагонисти Кристина Јовановић и Петар Кокиновић.

Овогодишњи жири, који ће одлучивати о наградама, међу којима су најзначајније Гран-при Наиса, Царица Теодора и Цар Константин за најбољу женску и мушку улогу, чине, поред председнице Неле Михаиловић, још и Горан Радаковић и Тамара Алексић.

Филмски сусрети трајаће до 30. августа, а током фестивала публика ће имати прилике да погледа 12 остварења у званичном такмичарском програму, који конкуришу за неку од 8 награда фестивала.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.018 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>