Запажени резултати репрезентације Србије на Светском првенству у параглајдингу

Репрезентација Србије и пилот Владимир Бачанин из Параглајдинг клуба „Аир 037“ из Крушевца забележили су на Светском првенству у дисциплини “прелет” резултат какав се не памти у српском парагајдингу.

Бачанин је у конкуренцији од 150 пилота из 48 светских држава освојио четвтро место са само два бода заостатка за трећепласираним Хонорином Хамардом из Француске и са четири бода заостатка за другопласираним Глебом Сукотским из Русије.

Светски првак је постао Јоаким Оберхаусер из Италије, док су три најуспешније репрезентације биле Италија, Француска и Јапан.

Овогодишње светско првенство одржано је од 5. до 18. августа у Крушеву у Македонији. Обележило га је одлично летење најуспешнијих светских пилота ове параглајдинг дисциплине, неизвесни резултати до самог краја и јака борба свих учесника. Србију су представљали Зоран Петровић из Параглајдинг клуба „Голија“ из Рашке, Владимир Бачанин из ПК „Аир037“ из Крушевца и Жељко Овука из КСЛ „Арес“ из Београда.

Услови за летење су били одлични, те је одржано укупно 10 такмичарских дана и исто толико такмичарских задатака. Најдужи такмичарски задатак је био прелет од 130 километара, а најкраћи од 65 километара. Просечно време проведено у ваздуху свих 10 дана такмичења било је око четири сата, а просечно се летело око 90 километара. Укупно током свих дана такмичари су прелетели 128.662 километара, или, као да су прелетели око Земље три пута.

„Утисци су невероватни и јако сам поносан што сам члан репрезентације Србије. Захваљујући Ваздухопловном савезу Србије који је урадио одличан посао и обезбедио нам професионалне и завидне услове на овом такмичењу, и резултати су добри, а посебно бих похвалио сваког члана тима на доприносу у представљању наше земље,“ поделио је Бачанин своје прве импресије.
Бачанин је претпоследњег дана такмичења био на другој позицији, а такмичење је завршио као четвртопласирани.

Репрезентација Србије наступила је на овом највећем међународном такмичењу уз подршку Министарства омлaдине и спорта. На церемонији затварања светског првенства Стефан Малбоса, председник Комисије за параглајдинг Светске ваздухопловне федерације симболично је уручио заставу Светске ваздухопловне федерације генералном секретару Ваздухопловног савеза Србије и члану репрезентације Жељку Овуки, чиме је озваничено да ће организација Европског првенства 2020. године бити у Нишу, у Србији.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.745 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>