Уз помоћ НСЗ и Општине посао за 21 Сврљижанина путем самозапошљавања

Уз помоћ НСЗ и локалне самоуправе, 21 лице ће у наредном периоду отпочети властити бизнис на територији општине Сврљиг, речено је данас на пригодној свечаности на којој су овим лицима уручена решења о додели бесповратне помоћи за самозапошљавање.

Ово није први пут да Општина Сврљиг, у сарадњи са Националном службом за запошљавање помаже покретање сопственог бизниса грађана на територији општине, већ то активно радимо годинама уназад, каже Милија Милетић, народни посланик и одборник у локалном парламенту.
(Изјава: Милија Милетић, народни посланик)

За програм запошљавања на територији општине, НСЗ и Општина Сврљиг издвојили су ове године 37,5 милиона динара, каже Бобан Матић, директор нишке филијале НСЗ.
(Изјава: Бобан Матић, директор НСЗ – Филијала Ниш)

Ова средства биће довољна да кроз разне програме посао добије око две стотине људи.
(Изјава: Бобан Матић, директор НСЗ – Филијала Ниш)

У општини Сврљиг има тренутно 1368 евидентираних незапослених лица на тржишту рада, што је по речима Матића за 13,5 посто мање него прошле године, а чак 30 процената мање него пре пет година.
Лица која су данас добила решења о приватању њиховог програма за самозапошљавање имају рок од 45 дана да оснују своја предузећа или предузетничке радње, а обавеза им је да најмање годину дана раде и себи уплаћују доприносе, како би добијена средства остала неповратна помоћ.

20 лица добиће као помоћ за покретање сопственог бизниса износ од 200.000 динара, док ће једно лице, које је на тржиште рада отишло као технолошки вишак, добити износ од 220.000. динара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.018 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>