Данас почео други круг завршног испита за осмаке

Мали матуранти који у јуну нису могли да изађу на завршни испит, нову шансу имаће у другом кругу од данас до 22. августа.

До сада се школама пријавило око 600 осмака за други круг завршног испита. Тест из српског, однсоно матерњег језика, заказан је за данас, тест из математике за 21. август, док ће комбиновани тест који садржи питања из историје, географије, физике, хемије и биологије бити одржан 22. августа.

Помоћница министра просвете Весна Недељковић каже за Тањуг да на завршни испит у другом кругу излазе ђаци који због болести нису могла да изађу на тестове у јуну, али и они који су основну школу завршили по програму за одрасле – углавном осетљиве друштвене групе.

“Због померања теста из математике на овогодишњем завршном испиту неколико ђака, који су имали заказано међународно такмичење из математике, нису могли да изађу на трећи тест. Они ће у августу полагати тест из математике”, појаснила је она.

Други круг завршног испита не организује се у свим основним школама, већ само у неколико које за то одреде школске управе.

Сви који желе да наставе школовање имаће прилику за то јер је у трогодишњим и четворогодишњим средњим школама остало слободно 8.109 места.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,755 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>