Продужен рок за пријаве локалних самоуправа за унапређење е-Управе

Програм Swiss PRO продужио је до 26. августа 2019. године јавни позив за подршку јединицама локалне самоуправе у јачању капацитета за унапређење електронске управе и пружање електронских услуга.

Влада Швајцарске ће кроз овај позив са 350.000 евра подржати до 40 локалних самоуправа како би повећале одговорност, транспарентност и ефикасност у обезбеђивању бољег приступа услугама и правима, како грађана, тако и привреде.

Право учешћа на јавном позиву има 96 градова и општина из региона Шумадије, западне, јужне и источне Србије. Локалне самоуправе у предлозима пројеката могу да конкуришу за набавку IT опреме и лиценцираног софтвера у вредности од 7.000 до 9.000 евра, као и да наведу који вид техничке подршке им је потребан да би унапредиле еУправу.

У складу са националним оквиром, програм Swiss PRO ће локалним самоуправама пружити техничку подршку прилагођену њиховим индивидуалним потребама како би се, између осталог, развили интерни процеси и процедуре, унапредила примена електронског управног поступка, развиле постојеће или увеле нове еУслуге, те израдила решења за интернет презентације јединица локалних самоуправа.

Програм Swiss PRO посебно охрабрује локалне самоуправе да у предлоге пројеката уврсте рад на развијању и унапређењу еУслуга за припаднике националних мањина, као и на увођењу помоћних технологија које би повећале приступачност ових услуга особама са инвалидитетом. Такође, ово је прилика за локалне самоуправе да омогуће становништву да активно учествују у процесу доношења одлука у својим заједницама кроз успостављање страница еПартципација и еСлушање.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,754 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>