Шест награда за „Мамин дашак у свемиру“ на ИНТЕФ-у

На првом Интернационалном театарском фестивалу „ИНТЕФ“, на Мишару, представа Академског позоришта СКЦ Ниш „Мамин дашак у свемиру“ освојила је чак шест награда.

Међу наградама су и награде за најбољу представу у целини, по оцени стручног жирија и жирија учесника, а признања су добили и глумци, као и редитељ.

Глумици Академског позоршта СКЦ-а, Јовани Ђорђевић, жири је доделио признање „Бранка Црномарковић“, за најбољу женску улогу, а са мишљењем стручног жирија сагласио се и жири учесника, те јој је тако улога Маме Зеко донела две награде на фестивалу.

Глумац Милош Унић добио је награду „Миленко Заблаћански“ за најбољу мушку улогу, а стручни жири је редитељу представе Душану Матејићу доделио признање за најбољу режију.

Иначе, представа „Мамин дашак у свемиру“ је за непуних годину дана играња освојила 26 награда и признања на фестивалима.

Представа „Мамин дашак у свемиру“ ускоро ће се поново наћи пред нишком публиком.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,755 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>