Шеста сезона каравана “Изађи ми на теглу” од 19. августа

Шеста сезона каравана “Изађи ми на теглу” – националног такмичења у припремању ајвара, почиње 19. августа и трајаће све до 12. октобра, а караван ће обићи више од 30 градова широм Србије.

Прва у низу манифестација одржаће се у Брусу 19. августа, граду прошлогодишњег победника, а затим се караван сели у Владичин Хан, Власотинце, Ниш, Ваљево, Стару Пазову, Пожаревац, Кикинду, Суботицу, Лесковац и друге градове који се налазе на мапи највећег гастрономског каравана на Балкану, саопштили су организатори.

Како наводе, у протеклих пет сезона караван “Изађи ми на теглу” обишао је 130 градова широм Србије, имао је око 2.500 такмичарских екипа и 15.000 учесника којима је обезбеђено око 65 тона паприке.

Такмичари су испекли преко 600.000 комада паприке и напуњено је око 25.000 тегли ајвара, а манифестацију је до краја пете сезоне посетило чак пола милиона посетилаца. Само у протеклој сезони караван је остварио рекордну посету од око 200.000 људи.

У шестој сезони караван ће окупити око 500 такмичарских екипа и 5.000 учесника који ће од августа до октобра месеца напунити око 6.000 тегли ајвара.

Такмичарима је, као и увек све обезбеђено, а на учесницима је само да понесу своје тајне рецепте, добро расположење и да – изађу на теглу.

Поред такмичарског дела, као и сваке године, организован је и богат целодневи програм за посетиоце, вредне награде за победнике, као и едукативни дечији програм.

Захваљујући бројним партнерима уз чију се помоћ караван из године у годину развија, наградни фонд за ову сезону износиће око 2.000.000 динара.

Од ове сезоне, караван има и подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација као и подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе уз чију помоћ је покренут и путујући Едукативни центар који има за циљ да подстакну развој предузетништва и едукују полазнике о начинима за покретање сопствене производње.

Караван “Изађи ми на теглу” у овој години у сарадњи са партнерима Delhaize Serbia и компанијом Бакина Тајна покреће и свој производ по рецепту прошлогодишњег победника.

Финале такмичења биће одржано 12. октобра у Београду.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,377 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>