Рели олдтајмера кроз Србију и Румунију

Пети међународни туристички рели олдтајмера „Лагано Србијом”, у организацији Удружења грађана „Покретач”, почео је данас и трајаће до недеље, 18. августа.

Осим кроз нашу земљу, 22 посаде ће возити и кроз Румунију, а међу учесницима ће бити власници старих возила из Србије, Хрватске и Словеније. На пут дугачак 1.202 километра кренули су данас у осам часова испред хотела „Хедоник” у Врчину. Током петодневне вожње учесници ће обићи и Голубац и Лепенски вир, као и румунске градове Сибију и Темишвар. Рели се завршава у Кикинди, посетом тамошњем Музеју „Тера”.

Траса вожње проширена је на Румунију због тамошње стазе за вожњу Трансфагарашан, једне од најбољих на свету.

“Осим промоције саобраћајне културе и поштовања прописа, овом манифестацијом промовишемо и олдтајмере као индустријско наслеђе, али и добросуседске односе држава из којих долазе учесници. Ово је први пут после готово три деценије да ће на истом месту бити представници организација љубитеља старих аутомобила из Словеније, Хрватске и Србије “, наводе организатори.

На траси релија је и Музеј „Жеравица” у Новом Милошеву, чију јединствену поставку чине трактори произведени у европским и америчким фабрикама пре и после Другог светског рата.

Међу возилима која ће учествовати на релију биће стари модели „Опела”, „Фијата”, „Ролс-Ројса”, „Фолксвагена”, „Остина”, „Јагуара”, „заставе 101” и других четвороточкаша.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,377 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>