Нишвил музеј добио нови експонат

Нишвилов музеј добио је нови вредан експонат који ће се убудуће налазити у његовим витринама.

Након успешног концерта на Нишвилу, славни музичар Боб Гелдоф поклонио је директору фествала Ивану Благојевићу своју усну хармонику, коју је те вечери свирао у једној блуз нумери, а која ће убудуће красити витрине Нишвил џез музеја. Експонат ће стајати поред његове фотографије са концерта где свира на истој Хохнер усној хармоници.

Директор Благојевић је том приликом великом хуманитарцу Бобу Гелдофу изложио свој концепт потенцијално новог Лајв – Еида, који би се одржао 13. јула 2020. године, тачно на 35. годишњицу славног догађаја.

“Предложио сам Бобу да концерт посвети свим мигрантима на западно – балканској рути, а да се прикупљеним новцем обнове порушени домови миграната, као и да радни наслов те хуманитарне акције буде “Home sweet Home“.

Градско поље у Нишкој тврђави било би идеално место које може да прими 100.000 посетилаца, а сам Ниш налази се на главној раскрсници мигрантских путева и поседује адекватан аеродром.

Гелдоф се сагласио да њима треба помоћи, али да паралелно треба успоставити мир и покренути привреду њихових земаља на ниво пре ратова, као предуслов њиховог повратка.

“Обојица смо се сагласили да сиромашне земље Западног Балкана подносе највећи терет мигрантске кризе, а да највећи бенефит кризе имају најразвијеније европске земље које долазе до јефтине радне снаге. Гелдоф је рекао да таква идеја захтева добру припрему и јединство свих земаља на западно – балканској рути, али да није могуће обезбедити донаторе , музичаре, регулисати телевизијска права и све организовати до 13. јула 2020”, изјавио је директор Нишвила Иван Благојевић.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,377 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>