УНС тражи да састанак власти и опозиције о медијима буде отворен

Удружење новинара Србије саопштило је да не може да прихвати позив да учествује на састанку посвећеном медијима у оквиру дијалога власти и опозиције, јер није уважен захтев да се свим заинтересованим новинарима омогући да прате цео ток састанка и позвало организаторе да тај састанак отворе за јавност.

УНС је од учесника дијалога затражио да кажу коме смета отварање разговора за јавност и тиме покажу како виде слободу медија и право грађана да знају о чему се и како разговара.

То удружење наводи да неће подржати договор власти и опозиције о медијима постигнут мимо демократских правила, ван институција и у одсуству јавности и додаје да ће се оштро супротставити сваком покушају ограничавања новинарских слобода.

Састанак би требало да буде одржан у понедељак, 19. августа на Факултету политичких наука у Београду, а према најавама организатора, како наводи УНС, уводни део састанка моћи ће да прате новинари одређених медија, док ће се иза затворених врата разговарати о улози медија у изборној кампањи.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,377 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>