Показна вежба подмлатка ЦК Сврљиг поводом Светског дана младих

Црвени крст у Сврљигу је поводом Светског дана младих, који се обележава 12. авуста, синоћ у градском парку организовао показну вежбу из прве помоћи у којој је учествовао подмладак Црвеног крста.

“На овај начин желимо да скренемо пажњу на активно укључивање младих у рад Црвеног крста кроз волонтерски рад, са поруком да се што више младих укључи у активности како би на себе скренули пажњу и активније се и одговорније укључили у друштво”, каже Јовица Божиновић, секретар Црвеног крста у Сврљигу.

Презентацију у градском парку извела је екипа прве помоћи Црвеног крста Сврљиг која је показала своје умеће на збрињавању повређених у разним ситуацијама и од разних повреда, а њихов рад пратили су грађани Сврљига.

Генерална скупштина УН прихватила је 1999. године препоруку Светске Конференције министара задужених за омладину и прогласила 12. август Међународним даном младих.

Дан младих је замишљен као дан када је пажња усмерена на проблеме младих широм света и када се указује на промене које млади чине у животу своје заједнице, а у Србији се обележава од 2007. године.

Овом показном вежбом Црвени крст Сврљиг обележио је Дан младих у сарадњи са Канцеларијом за младе Сврљиг, Центром за туризам, културу и спорт Сврљиг и локалном самоуправом.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,951 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>