“Стижемо са југа” Кока-Кола систем подржава мале произвођаче хране

У партнерству са Привредном комором Србије и Смарт колективом, Кока-Кола систем покренуо је јединствени програм “Стижемо са југа”, којим ће подржати развој пословања малих произвођача хране са југа земље.

Укупно девет одабраних предузетника ће кроз нову онлајн платформу www.stizemosajuga.rs, као и у оквиру каравана у 10 градова Србије, директно промовисати и продавати своје производе. Такође, учесници ће добити четворомесечну развојну подршку као и менторску помоћ експерата Кока-Кола система у областима маркетинга, продаје, технологије производње и финансија.

“Сјајна енергија ових вредних људи, њихова посвећеност, приврженост традицији и квалитету, за нас су били велика инспирација и мотив да им пружимо подршку. Иако имају изванредан потенцијал, мали предузетници југа Србије свакодневно се сусрећу са бројним изазовима, међу којима је кључан развој бизниса на дугорочном плану. То нас је заправо и мотивисало да, заједно са нашим партнерима, осмислимо програм који ће омогућити предузећима из локалних средина да стекну нова знања и уграде у своје пословање искуства која ми као компанија имамо и делимо са њима“, рекла је Јована Паљић, представница компаније Кока-Кола ХБЦ Србија.

Предузећа која учествују у програму “Стижемо са југа” производе домаће џемове, мармеладе, слатка, ајваре, сушено воће, брашна, зачине и чајеве, и то су: Јастребачка прича из Јастрепца, Винарија Статус из Сврљига, Агро Ирис – Задруга из Шапца, ФИШЕК из Варварина, Organic Tea Serbia из Ниша, Ц-хроно из Лесковца, Раданска РУЖА из Лебана, ДОО Поло из Чачка и Нанин рецепт с југа из Врања. Сви они су развили иновативне и квалитетне прехрамбене производе, користили локалне сировине и традиционалне рецептуре, поседују Хасап сертификат, декларацију и спецификацију производа према правилнику.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,951 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>