Црвени крст 12. августа обележава Међународни дан младих

Црвени крст Србије традиционално организује низ манифестација поводом Светског дана младих, који се сваке године обележава 12. августа.

Генерална скупштина УН прихватила је 1999. године препоруку Светске Конференције министара задужених за омладину и прогласила 12. август Међународним даном младих.

Дан младих је замишљен као дан када је пажња усмерена на проблеме младих широм света и када се указује на промене које млади чине у животу своје заједнице, а у Србији се обележава од 2007. године, када је основано Министарство омладине и спорта.

Током овог дана државе, институције, организације и активисти широм света скрећу пажњу на питања која утичу на положај омладине у друштву.

Омладинске организације и активисти широм света обелажавају га културним манифестацијама, спортским такмичењима, концертима, радионицама и предавањима.

Поводом Међународног дана младих Црвени крст Сврљиг организује презентацију прве помоћи у градском парку у Сврљигу, са почетком у 18 сати. Презентацију ће извести екипа прве помоћи Црвеног крста Сврљиг која ће показати своје умеће на збрињавању повређених, као и презентацију волонтерског ангажовања младих.

Обележавање Дана младих Црвени крст Сврљиг врши у сарадњи са Канцеларијом за младе, Центром за туризам, културу и спорт Сврљиг и локалном самоуправом. Активности ће се наставити и у вечерњим часовима када ће бити организована журке за младе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.935 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>