Премијера дигитално рестаурираног филма „Љубав и мода“ на Nišville Muvie Summitu

Дигитално рестаурирана верзија филма „Љубав и мода“, послеБеограда, данас ће битипремијерно приказана и у Нишу у оквиру Nišville Muvie Summita.

Пројекција почиње у 21 сат и биће уприличена у оквиру програма Drive-In Movie који је смештен на излазном платоу нишке Тврђаве!

Изузетно популарни филм “Љубав и мода” режирао је Љубомир Радичевић, који је и аутор сценарија заједно са Ненадом Јовичићем. Филм представља документ једног времена у којем је забележен живот престонице с почетка 60-их година, а поред великана седме уметности окупио је и нека од највећих имена из света музике са ових простора.

Ова музичка комедија је премијерно приказана 1960. године. Улоге су тумачили Беба Лончар, Душан Булајић, Миодраг Петровић Чкаља, Мија Алексић, Северин Бијелић, Милош Жутић, Јелена Жигон, Јанез Врховец. епизодне улоге тумачили су и Арсен Дедић и Габи Новак.

Иначе, музика из филма је стекла култни статус, а извођачи су Властимир Ђуза Стојиљковић, Габи Новак, Иво Робић… Хит је била песма Дарка Краљића “Девојко мала”, у извођењу Ђузе Стојиљковића, а коју је ВИС “Идоли” препевао осамдесетих година.

Улаз је бесплатан а очекује се велики број филмофила и чланова нишког Веспа клуба “Наисус”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.939 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>