Пред нама најтоплији део лета

У Србији је данас било веома топло, а наредних дана нас очекује исто време, са највишом дневном температуром од 34 до 38 степени. Само ће у четвртак и петак на северу и западу земље, уз више облачности, бити мало пријатније.

Ветар ће бити слаб до умерен, јужни и југозападни. Данас се јутарња температура у Србији кретала од 13 до 22 степена, а највиша дневна била је од 33 до 36 степени.

Краткотрајни пљускови са грмљавином очекују се у четвртак крајем дана, током ноћи и у петак ујутру понегде на северу и западу Србије, а у петак после подне могући су само у брдско – планинским пределима.

Метеоролог Недељко Тодоровић је рекао за РТС да је пред нама најтоплији део лета. Додаје да би у последњим данима пред освежење које долази 14. или 15. августа, температура у неким местима могла да достигне и 38 степени, пре свега на југу Србије.

Тодоровић наводи и да је слаб ветар и да због тога неће бити ублажена спарина.

Када је о изгледима времена до краја августа реч, Тодоровић је рекао да се очекује да ће у периоду од 14. до 20. августа температуре бити између 28 и 32 степена, уз ређу појаву пљускова. Након 20. августа опет се очекује благи пораст температуре.

Због високих температура у Београду ће бити постављене цистерне са водом на најпрометнијим местима током читавог лета, у данима са тропским температурама.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.935 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>