Владимир Бачанин државни првак у параглајдингу

На управо завршеном међународном такмичењу у параглајдингу у дисциплини прелет, одржаном од 28. јула до 3. августа у Нишу, три државе су добиле нове државне прваке у овом спорту – Србија, Босна и Херцеговина и Мађарска, а проглашен је и победник Предевропског првенства, припремног такмичења за Европско првенство наредне године у Нишу.

Рекордан број пилота параглајдера боравио је на нишким полетиштима – укупно 150 пилота из 20 држава, током шест дана, од којих су два дана била такмичарска. У та два такмичарска дана прелетено је преко 50 километара сваког дана.

Иако је организатор Ваздухопловни савез Србије био спреман на свакодневно летење, уз координацију и комуникацију са нишком Контролом летења и на свакодневно усклађивање спортског и цивилног летења, време није ишло на руку пилотима, те су реализована два задатка од планираних пет, али и то је било довољно да се прогласе најбољи.

Од укупно 38 домаћих пилота из 14 клубова, најуспешнији је био Владимир Бачанин из Параглајдинг клуба „Аир 037“ из Крушевца. Друго место је освојио Срђан Ристановић из Параглајдинг клуба „Флај Фит“ из Београда, а трећу позицију заузео је Зоран Петровић Гуги из ПК „Голија“ из Рашке.

У спорт класи победио је Небојша Росић из из Београда. Најбољи у класи јуниора био је Ђорђе Лазаревић из ПК „Еол“ Краљево.

У екипном пласману, највише постоље су заузели такмичари из КСЛ „Арес“ из Београда.

Пилоти су се такмичили и у оквиру Предевропског првенства, тест такмичења за Европско првенство 2020. године. Најбољи од 150 пилота је био Теунис де Бруин из Јужноафричке Републике. Наш најбоље пласирани пилот је био Владимир Бачанин са освојеним петим местом. У укупном пласману држава учесница, најбољи су били пилоти из Мађарске, испред другопласираних пилота из Србије и трећепласираних пилота из Кине.

Такмичење је одржано у организацији Ваздухопловног савеза Србије, уз подршку Министарства омладине и спорта, Града Ниша и нишке Општине Пантелеј.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.549 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>