Видак Веселиновић на јуниорском такмичењу у ваздухопловном моделарству

Данас је у Прилепу у Северној Македонији почело такмичење ваздухопловних моделара јуниора у оквиру Европског јуниорског првенства у категоријама Ф1А,Ф1Б и Ф1П.

Репрезентацију Србије на овом великом међународном такмичењу представља Видак Веселиновић из Аеро клуба „Трстеник“ са тим менаџером Слободаном Милићем, чији је иначе Видак унук.

Видак ће се са својим дедом Слободаном такмичити у класи Ф1Б и са својих десет година, као најмлађи учесник овог такмичења, храбро бранити боје своје државе.

Европско првенство је свечано отворено 30. јула и трајаће до 3. августа.

Према предвиђеном програму, Видак ће наступити сутра, 1. августа у категорији Ф1Б, од 7 до 14 часова и стартоваће свој модел у седам турнуса. Најбољи такмичари након ових седам турнуса пласираће се у флајоф, који ће се одржати након 18 часова.

На такмичењу учествују јуниори из 13 држава: Бугарске, Чешке, Естоније, Немачке, Израела, Италије, Македоније, Пољске, Румуније, Русије, Украјине, Летоније и Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.745 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>