ПУ Полетарац 1,6 милиона из опортунитета

У понедељак, 29. јула министарка правде Републике Србије Нела Кубуровић, уручила је, на основу решења Владе Србије, уговоре о реализацији пројеката од јавног интереса, а за које су средства у износу од 470 милиона динара прикупљена по основу одлагања кривичног гоњења или опортунитета.

Министарка правде је, на свечаности одржаној у просторијама Народног музеја у Београду, навела да се конкурси за доделу средстава по основу одлагања кривичног гоњења спроводе од 2016. године и да је до данас из опортунитета расподељено 1,6 милијарди динара за реализацију 445 пројеката из области социјалне заштите, образовања, здравства и културе. Она је казала је да је на овогодишњи конкурс послато рекордних 1.300 пријава.

Једна од 150 установа са којима је потписан уговор је и Предшколска установа ”Полетарац” из Сврљига, која је конкурисала са пројектом ”Набавка намештаја и радне опреме за потребе установе”. На овај начин обезбеђена средства у износу од 1.620.918 динара искористиће се за набавку намештаја који ће бити неопходан установи након планиране доградње објекта.

Наиме, током августа очекује се почетак доградње 380м2 објекта вртића чиме ће се створити услови за већи обухват деце програмима предшколског васпитања и образовања на територији наше општине. Подсећамо да се на листи чекања, након завршеног конкурса за пријем деце, налази 60 детета узраста од 12 месеци до 5,5 година.

Свечаности поводом потписивања уговора присуствовали су народни посланик Милија Милетић и директор ПУ ”Полетарац” Дејан Милетић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,180 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>