За развој сеоског туризма подстицаји до три милиона динара

Министарство пољопривреде Србије донело је Правилник којим се утврђују услови за добијање подстицаја вредних до три милиона динара за развој руралног туризма и старих уметничких заната.

Подстицаји ће бити додељивани преко Управе за аграрна плаћања Министарства пољопривреде на основу годишњег конкурса, а рурална подручја у Србији су сва насељена места чија је насељеност мања од 150 становника по квадратном километру, наводи се у Правилнику о подстицајима за унапређење економских активности на селу кроз подршку непољопривредним активностима.

ао инвестиције у развој руралног туризма наводе се изградња, доградња, адаптација, инвестиционо и текуће одржавање објеката, као и набавка опреме, а ради пружања угоститељских услуга у аутентичним угоститељским објектима у домаћој радиности или сеоском туристичком домаћинству.

У сектору старих и уметничких заната прихватљиве су, како се наводи, инвестиције и улагања у набавку опреме и алата за занате.

Право на подстицаје имају физичка лица – носиоци регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, као и предузетници, привредна друштва и земљорадничке задруге.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,180 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>