У Нишу изложена оклопна возила добијена од Русије

Десет оклопно – извиђачких возила пешадије БРДМ-2, добијених од Руске Федерације, изложена су данас у нишкој касарни „Мија Станимировић“.

Приказу возила присуствовали су председник Србије Александар Вучић и министар одбране Александр Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерала Милан Мојсиловић, као и руски амбасадор у Србији Александар Боцан – Харченко.

Председник Александар Вучић захвалио се Руској федерацији на донацији, која ће повећати оперативну моћ српске војске.

Руски амбасадор Александар Боцан – Харченко рекао је да је захвалан што има част да данас присутвује овом догађају који доказује одличну сарадњу између Русије и Србије у војно – техничкој области. Он је најавио даљу сарадњу две земље и помоћ Руске федерације у војном јачању Србије.

Поред десет возила БРДМ-2, која су дошла из Русије, приказано је и једно старо БРДМ возило које се налази у саставу Војске Србије.

Током приказа представљени су и тенкови, као и запоседање положаја „Норама“, самоходним хаубицама.

У складу са Војно-техничким споразумом, договореним између председника Србије Александра Вучића и председника Русије Владимира Путина, у Србију је стигло 10 оклопно – извиђачких возила БРДМ-2 у уговореном року и без било каквих транспортних проблема.

Оклопни извиђачки аутомобил БРДМ-2 намењен је за извиђање у свим условима — и на копну и на води. Наоружан је митраљезима 14,5 милиметара, чија је брзина гађања 600 метака у минути и 7,62 милиметра, са брзином гађања 700 метака за један минут.

Брзина кретања по асфалтном путу износи од 90 до 100 километара на час, а по земљаним путевима 40 до 50 километара на час. Радијус кретања износи 1.500 километара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,180 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>