Припадник ВС донирао пулсни оксиметар Дечијој интерној клиници

Интензивна нега нишке Клинике за дечије интерне болести од данас поседује још један савремени пулсни оксиметар који ће се користити за инвазивна мерења најбитинијих виталних функција најмлађих пацијената ове здравствене установе.

Овај апарат поклон је породице Миленковић чија се беба донедавно лечила на клиници. Они су, у сарадњи са Бојаном Станимировићем, музичаром лесковачког бенда „Амадеус“, који је иначе познат по свом хуманитарном раду, прикупили преко 200 хиљада динара и купили овај преко потребан медицински уређај за Дечју интерну клинику.

Према речима Данијела, оца шестомесечног Мијата, професионалног војника ВС, који службује у нишкој касарни „Пантелеј“, бебица је због здравствених проблема након рођења пребачена у Клинички центар Ниш и донедавно се лечила на Одељењу неонатологије Клинике за дечије интерне болести.

“С обзиром на то да сам готово све време док је трајало лечење боравио овде, желим да од срца похвалим целокупно особље Клинике које је максимално пожртвовано и које брине о свој дечици, тако да је овај поклон само мали знак захвалности, јер знам да када су такве ситуације у питању, потребна је модерна медицинска опрема”, испричао је отац Данијел.

“Ја сам након рођења мог четвртог детета, сина Мијата, одлучио да новац који би потрошио за славље, наменим у ове сврхе, а од изузетне помоћи је био велики хуманиста и велики човек, Боки из бенда „Амадеус“, који је донирао већи остатак пара”, додао је Данијел.

И на Клиници за дечије интерне болести КЦ Ниш, нису скривали задовољство због овог хуманог геста. Др Дејан Милојевић, начелник интензивне неге Клинике за дечије интерне болести КЦ Ниш изразио је задовољство због ове донације потрдивши да им је пулсни оксиметар био потребан за за све пацијенте, уз апел на све људе добре воље да следе овакве примере.

Вредност донираног пулсног оксиметра износи 200.600 динара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.053 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>