Гургусовачка кула спремна за 58. Фестивал културе младих у Књажевцу

Гургусовачка кула ће овогодишњи 58. Фестивал културе младих у Књажевцу дочекати у новом руху захваљујући подршци Европске уније преко развојног програма ЕУ ПРО.

Радови на обнови отворене позорнице обухватили су партерно уређење и осветљење, као и набавку мобилне сценске опреме.

„Обновом Гургусовачке куле значајно ће се унапредити туристички потенцијали Књажевца, а посебно ће се побољшати услови за одржавање нашег традиционалног Фестивала културе младих који сваке године окупи више од 15.000 посетилаца”, рекао је председник општине Милан Ђокић и позвао све да посете Књажевац током трајања Фестивала који је јуче свечано отворен и траје до 31. јула 2019.

Како је додао, Гургусовачка кула, турско утврђење из 18. века, а затим и тамница за време Карађорђевића када је стекла назив „српска бастиља“, данас је место окупљања младих. Обновом позорнице коју Европска унија финансира са 57.000 евра, а општина учествује са 12.300 евра, допринеће се бољој функционалности објекта и унапредиће се културно – туристичка понуда Књажевца, не само за време трајања фестивала.

Такође, ове године су Књажевчани имали прилику да активно учествују у селекцији програма фестивала. Локална самоуправа је кроз активности усмерене на примену принципа доброг управљања омогућила да грађани кроз партиципативни процес предложе, а затим гласањем и одлуче о садржају манифестације. Ове активности се реализују у сарадњи са програмом Swiss PRO који подржава Влада Швајцарске.

Радове су у Књажевцу извели „Артифекс градња“ из Ниша и „Транскоп Р“ из Сврљига који су изабрани у поступку јавне набавке који је спровела општина Књажевац.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.317 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>